Kalakukko ry hallitus 4.2 myönsi tukea mm. Kuuslahden ranta-alueen kehittämiseen

11.2.2020

Kolme uutta työpaikkaa ja kaikille avoin ja yhteinen ranta- ja virkistysalue Kuuslahden kylälle!

Kalakukon hallitus myönsi tukea investointeihin ja kokeiluihin kolmelle yritykselle yhteensä 179 000 € ja Kuuslahden kylän kaikille avoimen ja yhteisen ranta- ja virkistysalueen rakentamiseen 30 858 €!

Kalakukon hallitus kokoontui aurinkoisena pakkaspäivänä 4.2.2020 Palonurmen nuorisoseurantalolla, Nilsiässä. Käsiteltävänä oli  yhteensä 10 hanketta, joista 5 kehittämis- ja 5 yritystukihanketta. Rahoitusta myönnettiin seuraaviin kehittämistoimiin:

  1. Kuuslahden vanhempainyhdistys ry; Kuuslahden rannan kehittäminen, Siilinjärvi: Hankkeessa vanhempainyhdistys raivaa ja kunnostaa Kuuslahden koulun läheisyydestä ranta-alueen, johon rakennetaan ranta-lentopallokenttä, uimakopit, grillikatos, paikoitusalue sekä venevalkama-paikkoja. Kunnostettavalla ranta-alueella on otollinen sijainti koulun ja sen pihapiirin liikuntamahdollisuuksien lähellä, mikä lisää yhteisöllisyyttä ja käyttöastetta. Hankkeen kustannusarvio on 51 430 € ja Leader-tuen määrä 30 858€. Vanhempainyhdistys tekee osan yksityisrahoituksesta talkoona ja Siilinjärven kunta osallistuu rahoitukseen 7 715 €:lla.
  1. UNELMA Finland Oy; UNELMA Creative House, Siilinjärvi: UNELMA Creative House -hankkeen tavoitteena on rakentaa UNELMA Finland Oy:n liiketoiminnalle uusi, liiketoiminnot yhteen kasaava kivijalka Siilinjärvelle. UNELMA Creative House tulee olemaan luova talo, jossa mm. suunnitellaan kasvuhakuisen suomalaisen pienyrityksen brändi-ilme. Sen on myös talo, jossa syntyvät skandinaaviset yksinkertaisuutta ja hauskuutta huokuvat UNELMA -tuoteperheen tuotteet. Yrityksen toimiala on graafinen muotoilu. Yritystuen määrällisenä tavoitteena liikevaihdon kasvu ja yhden lisätyöntekijän palkkaaminen. Investoinnin kokonaiskustannusarvio on 437 000 € ja Leader-investointituen määrä 152 950 €.
  1. Savon Rakennuspelti Oy; Kone-ja laiteinvestoinnit – tuotantoprosessin tehostaminen, Siilinjärvi: Yritys tehostaa ohutlevytuotanto- prosessejaan kone- ja laiteinvestoinneilla. Yritystuen määrällisenä tavoitteena liikevaihdon kasvu ja kahden lisätyöntekijän palkkaaminen. Investoinnin kustannusarvio on 65 000 € ja Leader- investointituen määrä 22 750 €.